EPIDEMIOLOGIA

29.03.2020

La covid-19 es va identificar per primera vegada l'1 de desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan, capital de la província de Hubei, a la Xina central, quan es va reportar a un grup de persones amb pneumònia de causa desconeguda, vinculada principalment a treballadors de l'mercat majorista de marisc de sud de la Xina de Wuhan.

 El nombre de casos va augmentar ràpidament a la resta de Hubei i es va propagar a altres territoris. La ràpida expansió de la malaltia va fer que l'Organització Mundial de la Salut, el 30 de gener de 2020, la declarés una emergència sanitària de preocupació internacional, basant-se en l'impacte que el virus podria tenir en països subdesenvolupats amb menys infraestructures sanitàries, i la reconegués com una pandèmia el 11 de marzo .S'han declarat casos en països occidentals (entre els quals destaquen Itàlia, Espanya i Estats Units, pel nombre de malalts), a la regió d'Àsia-Pacífic i en gairebé tot el planeta.

A data del 24 de març, s'ha informat de més de 383.000 infectats en 190 països i territoris, amb 16 500 morts i més de 102.000 recuperats.

 Per prevenir l'expansió del virus, els governs han imposat restriccions de viatges, quarantenes, confinaments, aïllament social, cancel·lació d'esdeveniments, i tancament d'establiments. La pandèmia està tenint un efecte socioeconòmic disruptiu,  i la por a l'escassetat de provisions ha portat a compres de pànic. 

Hi ha hagut desinformació i teories conspiratives difoses en línia sobre el virus,  i incidents de xenofòbia i racisme contra els ciutadans xinesos i d'altres països de l'est i sud-est asiátic.

VIRUS UNIVERSE
Creado con Webnode
¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar